9.9.13

Italy: Gondola Ride In Venice

Venice, August 2013




Finally I've made it to Venice!
Even though I've visited Italy for couple times before, somehow I had always failed to put Venice on my itinerary. So I was excited to tick 'gondola ride in Venezia' off my bucket list.

"Gondola ride?  That's too touristy! We're travellers not tourists." One snobbish traveller laughed at my idea.
"What's wrong with it?" I replied and smiled. " I love being a tourist sometimes. Also, I'm not going to limit myself about what to do and should not do as a traveller. I just want to experience as much as I can. My own way."

So shall we start our gondola ride now? I have some empty space here, in case you want to hop on and join me :)

floating through the canals

a boat in one of the canals

Venice is built on an archipelago of 117 islands formed by 177 canals in a shallow lagoon, connected by 409 bridges. In the old centre, the canals serve the function of roads, and almost every form of transport is on water or on foot. This city has a rich and diverse architectural style, the most famous is Gothic style.

I've always love old or vintage buildings. And while having a gondola ride I had a great time admiring those decayed wall with the paint peeling off wall and exposing the red bricks underneath. I find it very beautiful. I was excitedly taking pictures and without realising I kept moving to get the best angle which caused the gondola swaying. At one point I almost toppled off to the water and the gondolier (gondola driver) scolded me. Whoa, such a cranky gondolier!, that's what I thought. Turned out it could be dangerous because a week after that, I saw on the news one tourist was killed on a gondola ride in Venice.


the Grand canal

the famous Rialto bridge


passing through Rialto bridge


vintage building



gondola parking lot in Venice

Did I enjoy the go gondola ride in Venice ? Absolutely! It's quite expensive though, you have to fork out about €80 to €120 depends on whether you choose a short or long route. But it's worth it, really. To me, Venice has stolen a piece of my heart. It's very crowded and touristy nevertheless has its own charm. 
Ciao, Venezia! I will definitely come back one day :) 

38 comments:

  1. Ciao..! Beautiful pictures, as always :))
    Did the gondolier sing Italian songs throughout your gondola ride? When I think about gondolas I think Santa Lucia and O Sole Mio, LOL.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I was expecting him to sing O Sole Mio but he did not, hikz hikz :(

      Delete
  2. huwaaaaah gondolaaa :) duh belum bisa sampe venice, tapi tahun depan mau coba nyobain gondola yg di Macau dulu deh

    btw ci naik gondola katanya lebih bagus lagi sama pasangan yah? *kemudian nangis kenceng di belakang leptop* *jomblo oh jomblo* *pukpuk diri sendiri*

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku juga ga punya pasangan buat diajak naik gondola, Mei *nyemplung ke kanal*

      Delete
    2. kalau naik gondola ama pasangan, pas di bawah jembatan, si gondolier nya bakal berenti dan kita disuruh ciuman, begitu kisahnya :)

      Delete
    3. jadi kalo jembatannya ada 400an boleh cium di bawah tiap jembatan ya, Kak ? :D hihihi

      Delete
    4. Cium satu-satu #simplejoy *kabuuuuuur*

      Delete
    5. *sodorin bibir Hasan dan Romlah* :p

      Delete
    6. Tapi temen gw ke venice ber 2, sama2 ce. Trus mau naik gondola, eh batal karena mikir. Udah mahal trus ngak ada romantis2 nya kalo jalan sama2 ce hahaha.

      Btw venice nich impian gw banget, kalo liat pilem2 yg suting nya disana pasti ngecessssss, btw itu foto yg pertama berupa pautung wanita hamil lagi bugil yaaa ????

      Delete
    7. Abis aku ga ada yang diajak romantisan, ya udeh naik sendiri aja. Mumpung udah sampe sana, hihihi :p
      Iyah, itu patung wanita hamil yang ga punya tangan, namanya Alison Lapper

      Delete
    8. Alison Lapper....itu siapa mbk deb,,,dia udah berapa hari blm makan, kok namaya lapper..

      Delete
  3. I'm glad you got your Gondala ride, I loved the ride when I was there. A gorgeous post about one of my very favorite magical places.xxxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! Venice is one of my favorite cities in the world. So beautiful xxxx

      Delete
  4. Kak, btw klo kakak jlan2 gitu pke jasa guide ato murni private travelling ?? seru bgt kayanya...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tergantung mood dan sikon sih. Kalo pas lagi pengen santai ya jalan sendiri, kalo waktunya dikit join group tour. Disesuaikan aja, dan asik tuh ganti2 style travelling kan jadi bisa punya pengalaman beda2 :)

      Delete
  5. Oh Debbie, your gondola is so beautiful! Ahhhhhhhh! Believe me or not, but it's been always my dream to visit Venice and get into one of these romantic gondolas to explore Venice! I'm so jealous and happy at the same time that you finally made it!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I hope you'll experience it one day. For me it was magical. Venice is indeed very beautiful :)

      Delete
  6. keren banget sumpah...., dua jempol nih indah...

    ReplyDelete
  7. awesome,,, jika saja di INdonesia, kalimantan yang banyak sungai besar bisa dibuat seindah Venice,, blog ini keren

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makasih udah mampir :)
      Nurut aku, Indonesia punya alam yang sangat indah, sayang masih kurang dikelola dengan baik :(

      Delete
  8. lagi ngebayangin dengan gebetan naik gondola... berangkat dinner... uhuyyy (jambak2 hati

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku juga mauuuu, kak Danan *merangkai hati yang hancur berkeping-keping*

      Delete
  9. Jadi makin pengen ke Venice! Anyway, salam kenal mba debz! Mampir balik ke jalanpendaki.com yak! :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal juga, makasih udah mampir sini :)

      Delete
  10. Jadi inget film the tourists. Bener ada kan mbak, Hotel Danieli? :D
    Masih terkagum2, gimana ya airnya bisa bersih gitu, walaupun udah bertahun-tahun ditinggali.
    Beda banget sama di Jakarta, di kali *tiiiiiittt* *censored*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh iya, kok bisa kelupaan cari Hotel Danieli, hihihihi.
      Pas naik gondola sih aku hampir ga liat sampah ya, mungkin ada pembersihan rutin gitu dan warganya juga pasti sadar kebersihan banget :)

      Delete
  11. awesome coba indonesia juga kayak vanice :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Indah ya kalo kita bisa memelihara dengan baik. Padahal alam Indonesia ga kalah cantik dari luar negeri lho

      Delete
  12. I hope jakarta will be like venice someday ^^ but... is that possible? anyway, pasti asik yah, naik gondola di venice :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seru naik gondola, tapi ga boleh banyak gerak juga sih. Bikin gondola ga seimbang soalnya. Uhmmm...kapan ya Jakarta bisa kayak gini >.<

      Delete
  13. Mahal juga ya 120 euro...tapi dari cerita di atas cuma bisa bilang : that is so amazing moment u can't forget.
    Dengan atau sama pasangan efeknya sama aja... cinta.... cinta diri sendiri nggak salah kan? hehehe :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mahalllll, bisa dapet berapa porsi spaghetti tuh *gembul*.
      Tapi ga nyesel kok, karena pengalaman ga bisa dihitung dengan uang #tsahhh :p

      Delete
  14. Maap Geg deb, bagus pemandangane. tapi klo menurut saya lho kok datar ya, maap ini cuma masukan thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makasih masukannya. Kalo bole tau, maksudnya yang datar apanya ya ? Minta kritik sarannya donk, biar bisa terus memperbaiki. Suksma :)

      Delete
  15. cantiknya vinice, enak nih naik gondola,,,cb disini pasti naik getek.....wkwkwkwk

    ReplyDelete

Thank you for stopping by. Please do leave a little message, it means the world to me. Cheers! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...