16.3.15

Switzerland: A Clear View Of The Toblerone Mountain

December 2014


Matterhorn or known as the Toblerone mountain

Hey, there!
Remember me? :p

So yeah, I've been neglecting my blog lately. I have dozens of stories to tell and hundreds of pictures to share from my previous trips. But I just couldn't force myself to sit still and write because there's too much stuff running in my mind randomly. I've been away from online world for couple months now and only updating daily on Instagram. A part of me is disappointed of myself because lately I easily get panic attack and nervous breakdown. The strange thing is that even though travelling has been a huge part of my life since I was born, lately I don't enjoy it as much. Perhaps the claustrophobia and aerophobia has wore me out. I don't recognise myself anymore. I'm still looking the best way to cure it though, whether it's having hypnotherapy sessions, seeing a psychiatrist or learning to relax by practising yoga. I'm open to any suggestions from you, guys :)


Matterhorn railway station

Alright then, I better cut the pouring heart session and will share one of my Swiss trip highlights. I had been wanting to visit Zermatt since forever. And while it's one of the prettiest cities in Switzerland, it's also one of the most expensive too. During my student life in Switzerland 15 years ago, I didn't have much money to splurge. So I was happy to finally made it to Zermatt this time. The city is heaven to snow lover and the Gornergrat railway is one of most popular activities to do. The Gornergrat railway station is situated at an altitude of 3089 m, which makes it the second highest railway in Europe after the Jungfrau and the highest open-air railway of the continent.


all aboard!


beautiful village

I've said it a thousand times before that I love travelling by train. I find the steady sound of train moving is a very soothing back sound as I admiring the view outside my window. And Switzerland offers numerous railway routes with spectacular scenery along the way. The journey I took from Zermatt to Gornergrat is no exception as well. I love looking at the Swiss chalets with it's snow-covered roof in some village I passed through. Such a pretty scenery. And I was so lucky that I got to see the Matterhorn in a full view because of the clear weather.


it's white everywhere



breathtaking view outside

the final station

super clear day!

In what feels like a blink of an eye, the train stopped in Gornergrat station (it's actually about 30 minutes ride). Though it was minus 10 degree Celsius up there, to me it felt quite warm because of the bright sunshine. My White Christmas couldn't get any more perfect than this! Oh, by the way Swiss Pass will come handy if you ever plan to explore Switzerland. It entitles you to unlimited travel on consecutive days throughout the rail, bus and boat Swiss travel system network. Apart from that, it offers 50% reduction on most mountain railways and cable cars and free entrance also free entrance to hundreds museums and exhibitions. I didn't get one so I had to fork out CHF 86 for this train ride. Boohoo :(


my White Christmas

the chapel atop Gornergrat

view from 3100 Kulmhotel Gornergrat

Atop Gornergrat there's a hotel which was built between 1897 and 1907. The name is 3100 Kulm hotel at Gornegrat. It's not only one of these rare and unique accommodations but the highest altitude hotel in the Swiss Alps. The scenery is so spectacular for sure because it's surrounded by 29 peaks of the massive ridge separating Switzerland from Italy. Now, this is my kind of hotel I'd love to spend my honeymoon at *daydreaming*



FREEBIES!

I am a chocoholic. To me travelling to Switzerland always means bringing back a suitcase full of my favourite Swiss chocolate. And of course I'll share some for you, guys! One of the chocolates is even bigger than my head! teehee :D
I have 3 packages of chocolate, fridge magnet, keychain and postcard from Switzerland.


all of these were air flown from Switzerland specially for you :p


Only 3 easy steps to join:

1. Make sure you have followed my instagram @debbzie_leksono or twitter @twitdebbzie 
2. Tweet this sentence >>> #GiveAway Swiss chocolate, keychain, magnet & postcard!  Join on www.debbzie.com | cc: @twitdebbzie
3. Don't forget to leave your email address and twitter or instagram user ID on the comment box below. 

All email address will be drawn randomly and 3 lucky winners will receive this Swiss souvenirs.

Closing date: 1 April 2015

I wish the best of luck for youuuu :)

Update: Congratzzzz to the winners @sefiiin @ammamamo @iqbalrois !!! :D


86 comments:

  1. Yeeaayy updates plus giveaway lagi, hehehe. Asik yaa bisa traveling.. sekarang mah lulus dari sekolah dulu sambil nabung, hehe.
    Mt.Titlis juga keren, walaupun nggak sekeren Matterhorn, tetep. Wishlist pengen banget ke Swiss National Park. Penasaran banget :D

    shofeela@gmail.com
    Instagram/twitter: Shofeela

    ReplyDelete
    Replies
    1. hayukkkk nabungnya pake celengan gajah ya, biar bisa sering travelling :D

      Delete
    2. Celengan ayam deh hehehe :D

      Delete
  2. Aku pingin banget bisa liat salju secara langsung ihik ihik ihik, bisakah hadiah nya ajak aku jalan2 kak ??? #dikeplak haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bisa, kak Cumi! Asal kamu mau guling2 di salju pake undies doang #DoubleKeplak hihihi :p

      Delete
    2. Yang ada aku mati menggigil kak, kamu tega dech hahaha

      Delete
  3. grateful in every circumstances Deb, happiness is just around the corner.
    Hope u getting better day by day ! xxx

    ****

    Itinerary 10 Hari di California, Amerika Serikat

    ReplyDelete
  4. duuuh, mau main ke situ kk

    ReplyDelete
  5. Not sure my comments have been posted so apologize if I posted twice

    As travelling lover I'm sad to hear your comment that you didn't enjoy travelling as much as before. Maybe it's just fatigue or burned out. Try to stop doing it for a while and do other things. Sometimes social related works helps. Get well soon

    twitter:@cjuganda
    instagram : chitra77
    e mail: chitrajuganda77@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you, Chitra :)
      I guess it's the combo of trauma, phobia and too much stress that wore me out. I'll get some professional help and I know I will be fine :)

      Delete
  6. Huaaa Ci Debby, mau dong coklatnya. Biar gembira terus :D Gantungan kuncinya juga bikin pengen deh, siapa tau bisa ngeramein kunci kamar kost yang baru! :D Take care, Ci!

    josefine.yaputri@gmail.com
    twitter/instagram: @sefiiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah! baru pindah kos ya? thanks udah join freebies ya :D

      Delete
    2. huaaaa... iya nih, ci...baru pindah kos sekalian dapet pekerjaan pertama. Hihihi...
      sama-sama, ci. btw, aku seneng banget bisa menang! thanks ya, ci! :D

      Delete
  7. Keren! Kakak pacarku tinggalnya di Geneva sih dan itu sudah bikin ngiler! Kayaknya Gornergrat juga gak kalah oke (meski kelihatannya kok dingin banget) :'D Nice post & great pictures! Boleh tanya, kameranya pakai apa ya? Jernih banget hasilnya padahal di suhu dingin kan suka berembun gitu!

    lutfiannafd@gmail.com
    instagram/twitter: lutfiannafd

    above-thedownunder.tumblr.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. pake camera Canon G11 yang udah 5 taon lebih ikut aku melanglang buana, hihihi. Tahan banting nih biarpun lensa udah baret banyak :))

      Delete
  8. Baru lihat judulnya aku mikir: udh berapa bulan ya gk makan Toblerone? Pas ngetik ini lgsung kepengin beli Toblerone kemasan paling gede deh :3
    Anyway Pas lagi di Matterhorn Mountain papasan sama beruang gak kak debbie? Katanya knp di bungkus Toblerone ada beruang ngumpet soalnya di Bern, Swiss lbh banyak beruang dibanding manusia nya :3
    Eh iya di Stasiun Matterhorn ada petunjuk in English kak? Denger" dr teman yg udh lbh dulu kesana sarana publik kyk Stasiun gitu full French and German pdahal Swiss kan 'sarang' lembaga internasional haha. Keep exploring kak semoga aku bs nyusul!

    @NintyaSR
    Instagram: nintyaramadhini

    ReplyDelete
    Replies
    1. nah itu beruangnya yang pake jaket ping genjreng, hahaha. Swiss menurut aku cukup english friendly sih. Staff stasiun juga bagus2 englishnya :)

      Delete
  9. saljunyaaaaaa ^o^.. pgn guling2 ngeliatnyaaa...

    ikutan GA nya mba... ;D

    Twitter: @f4nf4n
    email address: fannyfristhika@gmail.com

    ReplyDelete
  10. cidebbbbbbbb aduhhh *guling gulingan di salju ;3*
    *main serodotaann di gunung es, sambil motekin Tobleronenya Monique* ahhahahahah

    akhirnyaa cideb apdet blog juga :3
    pengunungannya cantik bangeett trus pas banget langitnya crystal clear yaah

    ini trainnya aja yg 86 CHF? kalo sudah sampai atas ada fee lagi ga? kalo swiss passnya berapaan sih emang ci? *terakhir cuma dioleh-olehin selebaran swiss pass sama temen aku yg dari sana * hahahahha miriss

    @geretkoper

    ReplyDelete
    Replies
    1. CHF86 udah return kok, Mei. Ga ada tambahan fee. Kalo Swiss passnya tergantung kamu ambil yang berapa hari. Worth it banget kalo emang niat explore kemana2 jadi lebih irit gituh :)

      Delete
  11. Wowww keren dan lucu juga toblerone nya... mau donggg

    ReplyDelete
  12. Are you kidding me??? Switzerland chocolate for giveaway??? I'M SO IN!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamat email n twitter ID donk, kakkk :D

      Delete
  13. Itu salju... Pengen guling-guling disituu... :D

    Eh itu.. cokelatnya bikin ngiler yaa :9
    Aku ikut Giveaway-nya ya kak ^_^

    email : farinameisyarah@gmail.com
    twitter : @Farina_Ina26

    Makasih^^

    ReplyDelete
  14. ENVY!!!
    Pengen banget jalan-jalan keluar negeri sana :g

    ReplyDelete
  15. I have joined this giveaway. I'll happy if I get the amazing Switzerland keychain. :')

    Twitter: NurainaFika2
    Email: nurainafikalubis@gmail.com

    ReplyDelete
  16. Setiap buka blognya Kak Debbzie, rasanya aku pengen hidup 1000 tahun lagi dan tetep terus muda, untuk keliling ke semua tempat yang diceritain disini....

    ReplyDelete
    Replies
    1. pacaran ama Edward Cullen ajah biar umurnya bisa ribuan taon tapi tetep muda, hihihi *dikeplak* :p

      Delete
  17. turut sedih mendengar penyakit barunya ya ce.. :( semoga ketemu psikiater yg tepat & lekas sembuh. Gak lucu kan, seorang traveler kesohor kena phobia aneh aneh itu.. (meski seorang trinity pun punya aerophobia :P )

    btw, i dont know is it just me or foto yg "breathtaking view outside" emang tampak seperti label produk coklat atau biskuit..? it's just too good to be true. :D

    Sebenarnya komen kali ini mau pake full english, but i'm not confident enough yet. :P anyway, terima kasih karena blog debbzie.com jadi salah satu sumber utama saya belajar bahasa inggris online. semacam learning english form indonesian's point of view.. :)

    Coklat sebesar kepala itu tampak lezat. keychainnya juga lucu-lucu.... sekian. :D

    @iqbalrois
    iqbalrois@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makasih, Iqbal :)
      Btw bahasa Inggrisku juga masih cupu kok, makanya aku belajar nulis pake bahasa Inggris biar bisa imrpove gitu. Yukkkk, belajar bareng :D

      Delete
  18. . . . semoga sehat walafiat teruss, jiwa dan raga, biar bisa selalu bagi-bagi cerita ^_^
    ngikut Giveaway nyaaaa hehehhe
    email: elasugiarti@gmail.com
    Twitter: @chrysallys

    ReplyDelete
  19. Menurutku sih Kak DebbZie ini keren lho.. punya fobia tapi berusaha untuk sembuh dan mengalahkan fobianya. I know it's a very hard battle. Semangat, Kak!

    Ikutan giveaway-nya yaaa, Kak..

    twitter: @parah1ta
    email: sp.satiti@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. very very hard battle, terutama tiap kali kena panic attack. Sering mikir mau pensiun travelling, tapi kok ya impossible. Hahahaha. Makasih, kak Titi :)

      Delete
  20. Keren ya kak bisa traveling around the world, hm ini salah satu keinginanku sebelum lulus kuliah, pengen jalan2 ke eropa atau asia dan tiap kali liat postingan ig kakak rasanya keinginan itu makin dalam.
    Kapan2 ngetrip bareng yuk kak? Hahaha

    Oh iya aku ikutan give away nya kakak.
    Email : duastarini@ymail.com
    Instagram : duastarini
    Twiter : @duastarini

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin amin aminnnnn, semoga terwujud mimpinya ya. Ayok, mau jalan2 kemana nih? :D

      Delete
  21. Ga mbayangin klo aq pergi ke daerah bersalju gmn ya... Di sini aja klo ujan deres atau di ruangan berAC aq bolak balik ke kamar mandi >_< tips nya apa kak Debz biar ga kedinginan pas traveling di daerah bersalju? (Selain pelukan hangat kekasih) wkakakak....

    Email: ratrindra@gmail.com
    Twitter: @ratriic

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi aku kan juga ga punya kekasih yg memeluk hangat, cuma punya tumpukan lemak berlebih yg bikin badan hangat terus, hahahaha >.<

      Delete
    2. Ooow... Jd tips biar ga kedinginan buat yg blm punya kekasih adalah punya tumpukan lemak berlebih.... Baiklaaah...
      *manggut manggut*
      *lirik coklat*

      Delete
  22. someday aku bakal keliling-keliling kaya kamu aaaaaaaaaaak!! bikin envy! hahaha
    sekalian ngikut giveaway ws. sapa tau kalau makan coklatnya bisa jadi doa buat kesana hahahaha 😸😸
    email: foodyfloody@gmail.com
    IG: ammamamo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma, kamu kan lagi diet mayo toh? Gak bole makan coklat, lho. Kakakaka :p

      Delete
    2. aku udah kelar diet mayo dan kamu ngasih aku hadiah.. aaahhhh sarange eonni :* :*

      Delete
  23. Dikasi oleh-oleh gratis, siapa yang nolak :))
    Anyway, nice share kak! Semoga sehat selalu biar bisa "always on vacation" terus :p

    tw : @okadiraka
    email : rakaokadiraka@gmail.com

    ReplyDelete
  24. Halo Kak Debbzie,

    Boleh dong ikut Give Awaynya.
    Seumur-umur naik gunung belum pernah lihat gunung warna putih semua.
    Bisa jadi motivasi ini buat kesana. Aamiin.

    Salam ya Kak.

    Lala

    twitter: @fdkusumaningrum
    instagram: @fdkusumaningrum
    e-mail: fadhilakusumaningrum@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga suatu hari kamu juga bisa guling guling di gunung bersalju ya, Lala :D

      Delete
  25. Jalan2nya bakalan tambah seru tuh mba kalau ditemenin sama lifetime travel partner :)

    Join GA nya ya mba..

    Twitter : @megatrianugroho
    Email : megaastria27@yahoo.co.id

    ReplyDelete
    Replies
    1. lifetime travel partner still in search, hahaha :p

      Delete
  26. Fredericha27/3/15 03:59

    Ngiler. Cakep bener pemandangannya. Kayak dikartu natal jaman dulu gitu.
    Twitter : @FrederPerm
    email: zyoenxia@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuppp, mirip banget sama gambar di kartu natal emang :D

      Delete
  27. salju salju coklat dan Swiss. Klop banget tuh :)
    Someday I will *doa keras-keras*

    Email : ainunisnaeni@yahoo.co.id
    Twitter : @kimnoen
    IG : ainun_isnaeni

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminnnn, semoga kesampean jalan2 ke Swiss ya, Ainun :)

      Delete
  28. Luar biasa indah sekali pemandangannya kak deb......aaaakkkk... doakan aku bisa kesana juga suatu hari nanti.
    aminnn.

    Email : debbynadiap@gmail.com
    Twitter : @debby_nadia
    IG : _debbynadia_

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnnnn, semoga nanti bisa jalan2 di Swiss juga ya :)

      Delete
  29. Ya ampuun itu chapelnya keren abis mbak, klasik, apalagi diselimuti salju seperti itu. Trus village-nya juga memesona bangeet. Bisa betah mandangin itu seharian deh mbak

    Email : yusmei.sawitri@gmail.com
    Twitter : @usemay
    Istagram : @yusmei

    ReplyDelete
    Replies
    1. sayang chapelnya lagi tutup pas aku di sana :'(

      Delete
  30. Yah, mudah2an masih bisa ikutan ya on the last day:)
    Gile keren banget ya foto-fotonya Deb, aku pengen suatu saat ajak kiddos liburan kesini. *kemudian lirik USD yang sangat tidan bersahbat:D

    @tesyasblog

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiddos pasti seneng banget kalo liburan di sini, Kak. Banyak aktifitas seru! :D

      Delete
  31. Baru tau kalo Matterhorn itu gunung yang ada di bungkus toblerone (kemanee aja?)

    Eniwei saya suka foto2 di blog ini. Cakeeep 😍

    Email: nilna.amelia@gmail.com
    IG: @qunilkunil
    Twitter: @qunilkunil

    ReplyDelete
  32. wish me luck :)

    email address : rinspiration95@gmail.com
    Twitter @rinicipta
    Followed you only by twitter

    ReplyDelete
  33. Nice post and photos.
    I really enjoy reading your blog posts, and you should blog more.
    ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for stopping by and salam kenal ya :D

      Delete
    2. salam kenal juga, kak Deb. singgah ke blogku ya :D

      Delete
  34. Always late knowing the giveaway~ No problem deh kak debbz~ Seeing the photo's make me really want to visit switzerland :D How can this country have so many snow? :O

    ReplyDelete
    Replies
    1. karena di pegunungan Alpen kan salju abadi, summer pun tetep ada salju. Apalagi pas winter gini, hujan salju terus jadi tebellll banget :D

      Delete
    2. Ah, isee, baru tau kalau ada salju terus :| semoga bisa sampai swissss someday :D

      Delete
  35. such lovely pictures! Love it.

    xx,
    www.indahjelita.com

    ReplyDelete
  36. Ahai baru tahu ternyata sosok gunung di Toblerone itu di gunung ini! Dan baru tahu ada giveaway #telatbanget :|

    ReplyDelete
  37. bisa di daki ngga itu gunungnya? hihi

    ReplyDelete
  38. Wow keren banget pemandangannya :) Semoga bisa terwujud juga pergi kesana..
    Salam kenal ya kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn, semoga terwujud ya. Salam kenal juga :)

      Delete
  39. saya baru tau gambar gunung di cokelat tobleron itu di swiss, ngomong2 fotonya bagus2 jadi pingin ke sana nih. mudah2an aja bisa. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga bisa ke sana juga yaaa. Makasih :)

      Delete

Thank you for stopping by. Please do leave a little message, it means the world to me. Cheers! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...